|
Luca
|
 |
« Odgovor #120 : Srpanj 29, 2009, 23:06:39 » |
|
Aha evo mene jopet. A što ste mislili da ste me se rišli, eli? E pa da van kažen – NISTE!!!!! Komen pravo, komen krivo, ja san bila na lipon putovanju i brate, nauživala san se u moru i lipo san se gola kupala s mojin Milon i sad san ka đul lipo crna. Sad kad se ustegnen u nekoj kričavoj vešti, naš kako lipo djelujen. Ma ka mulatkinja - mišana između zagorca i dalmatinke. A što kakvi je to miks??! Lipi boga ti. Gle vako: Kad bi mi bija ćaća zagorac: 1. nekako san dobila drob od puste žderačine čelapa i ponfrija i nekako san crvena u faci i zaokružla mi se faca zeru, ka ministru Čobankoviću, ma znate kakvi su zagorci – bačvice od sto litara ilitiga stolitrići. E pa sad, neman ja naki drob ka Čobanković, zeru san ga dobila!!! 2. kad bi mi mater bila dalmatinka (viš, pa i je) - lipe noge i pocrnla od plivljenja vinograda cilo lito, samo što ja nisan plivla u vinogradu cilo lito, nego san se lipo izuživala i isunčala na jahti!!! Ma cila san se smotala od pustog objašnjavanja, koj pametan vako ka i ja skužće što san tila reći, ele?
Nego već kad san kod Ćobankovića, nisan ja ni znala što se događa u našoj lipoj državci. Je*alo majku, što ona siduša u saboru sere su otin porezin. Jadnica, nema para janci za pituru kupti da one side pokrije. Ko zna, možda je zato i uvela porez ovi novi, skidat ljudin sa plaće da bi imala za opiturati se. A ko će menin za pituru davat sad kad mi Mili počne porez pare brati??!! Briga našu Jadru za to.
Na radiju san čula našu sidušu Jadru premijerku di govori kako će u ovomen najzadnjomen rebalansu pazit na „Osobito osjetljive skupine u hrvackom društvu“. Ja san se odma ositla prozvanon jer ni za lak za nokte neman (ma iman ja nešto, samo uvik tribaš govorti da nemaš, to san naučla od oni bogatuna, što više imaje, to su još gori, još škrtaviji i još bi više krali....imal tu igdi kraja za te mamute?) Nego, fala ti Bože da napokon neko misli i na nas, male hrvacke građane! Dobro, ja san vako zeru visočija. Vi'š ti to, čin žena dođe na vlast, odma i rebalansi postanu duševniji!
Jedino što ne znan kako će sad ljudi dokazivat da su osjetljivi? Znan daj moja prija naprimjerice za dobit dičji doplatak morala donit rodni list, domovnicu, rodni list i domovnicu od diteta, rodni list i domovnicu od bivšega muža, (a ona je donila i od bivše svekrve, za svaki slučaj, nikad neznaš di vrag spava), vinčani list, list od rastave, izvadak iz izvadka o izvadku za izvadak, potvrdu od zaposlenosti, potvrdu od osobnomen dohotku, a bogami bi joj bili siguro tražili i smrtovnicu da je potrajalo. Je*ate moš umriti dok nešto dobiješ ode u nas. A u Merki sve isti sekund, zatražiš posa – eto ga, zatražiš plaću – eto je odman, zatražiš......ma što god – eto odman, je, je, vidla ja na filmovin.
Ma Jadra će nas izvući iz krize, ko nas ne izvuče, reću ja mom Mili vako: „ Mile, ajmo na jahtu, diž sidro i pravac Austrija, a more i Njemačka, bilo di samo di nema Jadre i di moš sidro bacti, pa da se ja mogu kupati i sunčati.“
Ajte bog, iđen računati kolko će Mili skidati s plaće, pa ćemose čuti drugi dan ko bog da, ako me sad ne izuje kad vidin iznos.
|